Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini TuT]Jesteś nowy nie znasz rodzaji serwerów ? to nie problem zobacz tutaj.

wnS

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Witam wszystkich Userów

Czas na kolejny mój poradnik który ułatwi wam grę w Minecraft.

A więc do rzeczy.

Wyróżniamy cztery rodzaje serwerów w Minecraft. A są to:

FreeBuild [FB]

Role-Play [RP]

Survival

ESCAPE [E]

Na każdym z wyżej wymienionym rodzaju gra się całkiem inaczej, i jest to zauważalne jak się gra już trochę czasu w MC.

A więc przejdźmy do opisu.

FreeBuild [FB] - serwer należący do jednego z najpopularniejszych rodzajów rozgrywki. FreeBuild oznacza "Wolna Budowa" lub "Darmowa Budowa". Bo tak jest. Najczęściej jest tak że mamy działki na takich serwerach na których gracz może się budować. Nie panują tam żadne prawa fizyki, można wybudować dom w powietrzu lub o wodnych ścianach. Jedynie co nas ogranicza to nasza wyobraźnia.

Role-Play [RP] - serwer podchodzący pod tryb codziennego życia. Jest to jeden z moich ulubionych rodzajów rozgrywki na serwerze, gdyż można poczuć się jak dorosły osobnik. Zamiast działek są gotowe domy do kupienia, na które trzeba zarabiać i je opłacać. Tylko jedną pracę można mieć, oraz prawa fizyki odgrywają ważną rolę. Jest nie za drogo i nie za tanio w sklepach.

Survival - serwer znany wszystkim graczom. Bo kto nie zna zasad Survivalu? No chyba nikt? Polega na tym rozgrywka że każdy dba o siebie i musi pilnować tego co wybuduje i zdobędzie. Nie ma żadnych zasad, no może po za tych związanych z kulturą osobistą. Na serwerach tego rodzaju, nie ma miast czy działek. Jak to się teraz mówi - panuje tam "Wolno Amerykanka".

ESCAPE [E] - najmniej spotykany rodzaj serwera. Dlaczego? Bo jest trudny w ogarnięciu. Potrzebna jest zgrana załoga. Solidna mapa, oraz pilnować by każdy użytkownik wchodził po kolei. Najczęściej serwery tego typu mają po 5 slotów, bo mało graczy na nich gra.

Oprócz rodzaju rozgrywek wyróżniamy też poziom trudności gry na serwerze. A o to one:

Easy - łatwy

Medium - Średni

Hard - Trudny

Hardcore - Ekstremalnie Trudny

1339226679-U337649.jpg

Opublikowano

Czy ja wiem, raczej każdy to zna. Jeśli chodzi Ci o podpięcie tematu, bo tutaj raczej się to nie nadaje to wątpie, że to Ci podepną.

Ja jestem neutralny. Raczej nikomu się to nie przyda

Ps. Zwiększ troszkę literki. Najlepiej "14"

Weteran
Opublikowano

Czy ja wiem, raczej każdy to zna. Jeśli chodzi Ci o podpięcie tematu, bo tutaj raczej się to nie nadaje to wątpie, że to Ci podepną.

Ja jestem neutralny. Raczej nikomu się to nie przyda

Mi nie chodzi o podpięcie tego, tematu ale chodzi mi o to aby ten kto nic nie wie na temat tego mógł wbić do tego tematu i zobaczyć o co chodzi.

1339226679-U337649.jpg

Opublikowano

Przyda sie, ale to chyba nie ten dzial.

Jak ktos zacyzna grac na multiplayer to sie przydaje. +

Opublikowano

Nie ten dział ! <_<

MOD. Przenieś to !!

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...